La meva llista de blogs

dijous, 30 de juny del 2016

Ratas



Les espècies més comunes que trobem a Espanya són: la Rata de claveguera (Rattus norvegicus) i la Rata negra (Rattus rattus)..


Rata de claveguera

La rata de claveguera sol viure en llocs molt humits, sent la que més ha proliferat en l'entramat de les clavegueres, nedadora extraordinària i escaladora acceptable.

És omnívora, igual pot alimentar-se d'insectes, com dels seus cadàvers, vegetals o materials molt diversos (paper, fusta, goma, plom, estany, plàstic), podent ingerir cada dia un terç del seu pes.
Les rates de claveguera construeixen els caus en forats sota la terra o dins de les clavegueres i penetren a les cases a la recerca d'aliment per tornar al cau on alimenten a les cries de rata, encara que en el cas de trobar un lloc apropiat és possible que facin el niu dins o prop de les instal·lacions construïdes pels humans.

L'activitat d'aquestes rates és principalment crepuscular i els seus recorreguts dins dels edificis acostumen a seguir les cantonades de les parets, on se sent més segures per tenir un costat protegit. En descampats prefereixen seguir la via més curta, encara que això suposi travessar espais descoberts.

Les rates de claveguera no es distingeixen per una varietat de colors, no són Blaves, ni Vermelles, ni Taronges, ni Liles, ni Grogues o multicolor, són totes del mateix color, marró-negrós, repel·lent, sempre amb el tuf el seu entorn, on acudir per proveir el seu apetit, no importa, on, ni el què, viu o mort, omplir el seu pap i el de les seves cries que esperen en el cau en qualsevol racó de la claveguera, amb la mirada fixa en les aigües tèrboles, d'orina i excrements que davant elles circulen com a residus, deixalles del metabolisme humà.

Ara aplicar tot això als qui utilitzant el poder i la falta de transparència democràtica, es dediquen, en les aigües tèrboles del poder ocult i en nom de la defensa de la pàtria i en nom d'un sol pensaments, proveeix a les seves "rates" d'aliment perquè corroeixin i omplin el seu budell dels pensaments lliures, de les opinions, de la dignitat de les persones, de la sobirania dels ciutadans i destruir al contrari, a l'oponent ideològic sigui com sigui, falsejant, utilitzant el poder de la justícia, corrompent-la fins als extrems més immediats del passat viscut de la dictadura, abocant la plaga de la misèria els que declarant la guerra en forma de ploma emplenant els fulls denunciant els  atacs a la llibertat.

Aquesta mena de claveguera no és patrimoni només de l'Espanya "carca", tot el que es denomina contraespionatge viu en les clavegueres més profundes de la societat, amb llicència coberta per una capa d'hipocresia i sense escrúpols pels que tenen al seu abast manipular el poder en favor de les elits que realment manant, sense passar pel sistema democràtic que representa les urnes. Tindre poder es tan definitiu com potser la por a no creure amb un Déu, tot és poder sobre les masses i conquista la manipulació de les mateixes és l'objectiu principal.

Deixem de sentir el tuf quan no plou, senyal que tot està podrit, el tuf és el sistema que respira i només quan plou, la turmenta arrossega les misèries a la mar per ofegar-les, és quan la societat ol vida i s'insta-la en la confiança de què el tuf s'esfuma com quan el vent s'emporta les fulles al final en la tardo, però tot segueix igual.


Ricard G.C. 30/6/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada