La meva llista de blogs

dissabte, 8 de març del 2014

Cotitzar el 100x100

El govern central aprovarà que els mileuristes amb ingressos fins a 12000€ anuals, estaran excents de l'IRPF, una decisió populista a l'estil de governs d'alguns països surt americans. Molts festejaran aquesta decisió o no, però Jo tinc altra visió del tema i aquesta vegada la crítica és a dues bandes.



El tema és que estic fart d'escoltar les queixes als governs i polítics, d'alquí i d'allà, i com s'utilitza per la gent de peu, el fet de què estem fars de pagar impostos mentre retallant els nostres drets dels serveis essencials en el benestar social.



El fet és que el meu emprenya-ment ve donat per què Jo durant els meus 49 anys mai i afirmo que mai baix cobrar un € en negra, vaig cotitzar els 100 per 100 dels meus ingressos. Vaig tindre sort amb la meva vida laboral però també vaig tindre moments d'incertesa i molts moments de neguits que en certs moments en vaig veure a la cua dels aturats amb una família en ple proses de creixement, però les cosses a poc a poc es van anar arreglant fins sortí del túnel de la incertesa.

Si sol·licitava qualsevol servei o benefici públics, la ironia dels funcionaris en el cas dels meus ingressos anuals, i he de dir eren "aproximadament" al que es definia com "classe mitjana", la resposta del funcionari, fora, "és que vostè cobra molt", ignorant el fet que aquests ingressos comportaven un nivell d'impostes en IRPF, Seguretat Social, atur, Impostos de totes mena, en fi pagar per no tindre dret a quasi res i dic quasi res perquè les meves filles l'ensenyament obligatori el van fe a l'escola a pública.

Però, perquè tota aquesta retòrica, la retòrica de protestar, i no seré jo qui afirmi, que no tinguin el dret de fer, però crec que el fet de què molta gent en aquest País ant estat i estan ara tenim ingressos "no declarats" i que la seva excusa sigui, els polítics corruptes en situació de investigats i altres dintre de les seves pròpies lleis fetes a la seva conveniència per mantenir uns privilegis i estatus excessius amb la situació del moment de crisis, ¿és suficient?, en pregunto, per justificar els ingressos en negra, sense adonar-se que aquesta manera d'actuar crec que és posar-se a la mateixa alçada que aquests mateixos i per tant entregant o almenys així o crec, els drets que com persones amb consciència ens correspon, pédrals per què els nostres governants i partits polítics així actuant és donar per fet que no complir les obligacions és perdre els drets, per què una cosa no es pot separar de l'altre.

Jo si crec, dintre la societat que ens ha tocat viure, per ve o malament, el convenciment de què per administrar uns serveis dignes públics i que ens permeti tindre un benestar social i una jubilació digna, és imprescindible el fet de recaptar Impostos i mes amb el caràcter mediterrani que impregna tot allò que ens envolta i que ens proporciona un nivell de vida que és l'enveja de mig mon, i que per aquesta raó, crec jo, seríem incapaços d'estalviar en l'àmbit personal, els serveis que ara tenim. Pro el mal és que els Impostos que paguem no repercuteix en els serveis públics on dauri-ant anar destinats i per la falta de capacitat, honestedat i servei dels nostres governants són distribuïts a raó dels interessos dels partits que realment són els que governant imposant els interessos polítics els del dels ciutadans.

Però Jo segueixo emprenyat, perquè havent-hi complert en les meves obligacions segueixo estant discriminat per la gent i per als governants. Per la gent, per què conscient-ment torna a caure en els mateixos erros i entenc que la supervivència en aquests moments de falta de feina comporta "saltar-se les regles" i lluita dia a dia per aconseguir, que les despeses per viure tindre-les cobertes. Però dintre aquesta societat, entre nosaltres, homes i dones del carrer, són conscients de què amb uns ingressos de 12000€ a l'any, quant en realitat superant "en negra" aquesta quantitat, tindran el benefici de no pagar IRPF i pogueren disposar d'altres serveis públics subvencionats "per tots" els que estan cotitzant i declarant els 100x100 dels seus ingresso, i això per mi és injust i si dimanem "tots" que es persegueixi la corrupció que sigui tota la corrupció, per què al final de tot, els que patim les conseqüències són els que la seva nòmina reflectia o reflecteix el 100x100 dels ingressos.     
           



3 comentaris:

  1. Ricard tu mateix ho dius amb els polítics "la falta d'honestedat". Si ho trasllades als burgesos que imposen els seus interessos de butxaca als interessos generals dels obrers productius que són els que generen la riquesa del país i el capital es queda amb tot el que pot. Amb això vull dir que totes les queixes d'uns i altres per no cotitzar el 100% "en haver diner negre pel mig" no se li pot culpar els treballadors ... si de consentir ... com amb tot ... , de fet i amb el temps cap treballador es beneficia de cobrar en negre i el que estic segur és que ningú cobra en negre per que ell ho demani (estaria bé diria el patró ... tu que t'has cregut), és el patró que t'ho imposa sempre pels seus interessos ia callar ... El poder domina en totes les àrees de la nostra vida i la nostra única culpa és la de consentir ...!

    ResponElimina
  2. Ricard, aquests és un tema que no crec què el podem resoldre aquí, és molt llarg i complicat. Quasi totes les coses que dius jo també les he viscudes, menys els últims anys que en posar-me malalt vaig haver de deixar-ho tot, pagar dos anys de IVAs que no havia fet; moltes altres coses que també he pagat i moltes estafes de factures no cobrades, i ja està, és pot resumir diem alt i clar poca justícia! Entre tot plegat he superat de sobres, igual que tu, i els nostres amics comuns els anys de cotització. En quan el tema de ser corrupte o no, jo he sigut igual, i mira que entre els comercials i molts empresaris a vegades quasi et tombàvem. Mai ni un "duro". Al teu final m'agrada però crec que no podràs fer-hi res. Pensa Ricard que saltar-se les regles, o sigui treballar en negre, això se n'ha fet sempre , i ara sembla una novetat. Com (eliminar) això si és l'única cosa que queda entre sous d'esclaus o bé de semi esclaus ?

    Per això i tot plegat crec que seria millor parlar-lo d'altra manera, perquè també pot passar que moltes coses jo no les entengui com ho dius. És d'admirar la teva força de sempre.

    Una abraçada forta.

    ResponElimina
  3. Amic Josep, que generalitza els problemes és injust perquè sempre niant circumstàncies personals, de l'entorn, familiars o una situació de sobreviure, poden impulsar-te en contra de la teba moral, de la teba ètica privada i professional, però en aquest País, Espanya, i també el nostre, està quantificada la corrupció i qui es beneficia conscientment, "amb alebosia i nocturnidad", és un corrupte, perquè no l´ importar a qui perjudica.
    Si, es ún tema cumplicat i que pot-ser que tertulians mes qualificats que Jo, expossarient ún argument en altre retórica de paraules molt mes didactiques, peró la meva opinió es que si no t´agrada el que fant, la resposta no es ferí el mateix que ells fant, perque estas perden la raó que defensaves.


    És veritat que molts ciutadans estan pressionats per empresaris a cobrar part d´els ingressos en negra, Jo se dá gent, és veritat que autónoms cobrant en negra, Jo se dá gent, és veritat que mols demanant factures sense IVA, Jo sé de gent, és veritat que les almoines de les esglésies, son diners negres, tots ho sabem i mes i mes exemples. El fet que sempre ha sigut així, no es pot donar com una norma que tenim que acceptar, és conegut desde sempre que els polítics són corruptes i que estan a la política per guanyar cales i muntar negocis, ¿perquè ara tothom fa referencia aquesta qüestió?, si sempre ha sigut així,

    ResponElimina