La meva llista de blogs

dijous, 21 de novembre del 2013

Catalunya i l´UE


Opinions de tota mena sobre el destí de Catalunya dintre la UE, si es proclames l' Independència, es diu-ant que no poden ser membres de la mateixa............. ¿hi?, amb els moments de la fortalesa de la crisi, ¿quantes vegades ...es va discutir si seria millor per Espanya estar fora de la UE? .

Tothom a donat la seva opinió,la UE, que si, que no, però pot ser....?, des d'Espanya, res de res, impossible, de Catalunya, cap problema, cap impediment...........

És imprescindible ser soci de la UE?, com es demostra amb les referències que a continuació refereixo, sembla que no. Catalunya pertany l'Espai econòmic europeu, els treballadors de Catalunya, per exemple, serien admesos en igualtat de condicions que els correspon-dens els socis comunitaris.

 
Exemples:
 
Islandia, Liechtenstein, Suiza, Turquía,.

Encara que aquests països no estan a la UE, pertanyen a l'Espai Econòmic Europeu i, per això, els seus treballadors són admesos en igualtat de condicions amb els ciutadans de la UE.

Els treballadors de determinats països de la UE poden ser objecte de restriccions temporals a Islàndia, Liechtenstein i Noruega. Aquests països són: Bulgària i Romania.

Els ciutadans d'aquests països que treballin de forma legal a la Unió Europea tenen dret a les mateixes condicions laborals que els ciutadans del país d'acollida. Es tracta dels següents països:


  • Argelia, Marruecos,Túnez,Rusia, Albania, Croacia, Antigua República Yugoslava de Macedonia, Montenegro, Andorra, San Marino i 79 Estados de África, del Caribe y del Pacífico.

En relació al comerç, "Segons la Secretaria d'Estat de Comerç en base a les dades del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, les exportacions catalanes de mercaderies han registrat el valor de 29.234,59 milions d'euros, amb un avanç del 0,33% respecte a les del mateix període de 2012. Les vendes a l'exterior de Catalunya representen el 24,62% ​​del total exportat per Espanya". Bé evident-ment, aquestes xifres són importants per donar-se conta que Catalunya no tindria cap problema, sagú que es podria matisa alguns aspectes, com per exemple el gasto de les importacions, però davant d'aquesta informació, ¿qui no pot afirma que el problema seria per Espanya?.
 
 
Según el " Informe trimestral sobre el comercio interregional en España de C-intereg" ,  La conclusió final és que els indicadors apunten a una demanda interna amb retrosses i en relació a Catalunya amb el mercat interior, clarament negativa i amb el mateix signa general de clar retrosses.

Mirem uns exemples d'inversions a Catalunya des de l'exterior, e inversions a l'exterior:
.-Fujitsu crea el centre europeu del negoci de caixers a Barcelona, inversió de 3 Milions d '€.
.-Tamesol produirà panels per un parc solar a Alemania.
.-Torrons Vicenç compra las firmes xocolates Jolonch y Torrons Viar . L'Empresa, te botigues
franquícies en la Xina i en Rússia, i que ha sumat a les botigues al resto d'Europa,Estats Unist y Canadà i espera ampliar Llatinoamericà.
.-Més de 300 ciutats de tot el món participen en el Smart City Expo World Congress, que se celebra des d'ahir fins demà en la Fira de Barcelona
.-Bayer administrara el àrea sud-americana des de Barcelona
.-Puig firma la llicencia global per desar rollar las fragàncies de Benetton.
És una mostra de la situació de Catalunya i que, al meu entendre, deixa bastant clar que una Catalunya independent pot sortí per si sola de la crisi, sumem els impostos, l'aportació al govern per la solidaritat, etc. Etc., "si podem ¡¡¡¡".
 
Totes aquestes qüestions són per què Catalunya sense ser soci, pot tindre relacions comercials amb l'UE, en la web oficial de la Comunitat és troben tota mena de convenis i tipus de relacions amb els estats "no" membres, com Kosovo, que manté un diàleg estable amb la UE en matèria d'innovació, mercat interior, bona Governança, agricultura, economia i infraestructures, entre altres acords que finalitzaran amb la adhesió com soci de la UE.
 
Catalunya aquest camí ja el te fet l'únic impediment és la política de la "España grande y Libre", que sense reconeixen la independència de Kosovo, aquesta será membre de la UE i Catalunya com Nació independent i republicana, també seguís el mateix camí, si els ciutadans així ho expressen.

És evident que Espanya esta des de fa tems fen boicot els articles Catalans, però no Europa ni el resta del mon, quina es la diferència? 1a.- els productes, els empresaris i la mà d'obra té una qualitat que no es pot ignorar i 2a.- som grans consumidors i apreciem la qualitat,feina no faltés”. El que pregunto és ¿que serà d'Espanya? Això sí que preocupa els polítics espanyols, i als ciutadans Espanyols? ¡no!, estan tan convençuts de la “verborrea” dels polítics del Nacionalisme Espanyol, que els importa “mes que res” Catalunya, la ignorància és tan profunda que hi ha qui diu “que se marchen, así no nos robaran más, que important fora que aquestos incrèduls votessin amb el referèndum.
 
Qui ignora la llibertat de opina, preguntar ó pensa, es que és ún INUTIL.
 
Badalona 21/11/2013



























 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 




 

1 comentari:

  1. Ricard, estic ben segur que ens aniria més bé sense entrar a Europa. Com molt bé dius tots els països petits viuen millor sense ser-hi. Jo el problema que hi veig no és aquest de moment. El problema és com podem votar, si Espanya no ens deixa, i va donant llargues, ells repetin sempre el mateix i posant- se darrere de la Constitució en tenen prou. Qui té pressa no són ells, és Catalunya qui té pressa.

    Una abraçada.

    ResponElimina