La meva llista de blogs

dilluns, 17 de desembre del 2012

N'hi ha prou d'històries i dubtes

La meva mare va morir amb 101 anys d'edat, amb plena memòria dels records de la guerra i els esdeveniments durant la postguerra. Ella tenia una idea molt clara del perquè es va perdre la república, evidentment obviant tots els foscos carrerons de la política, interessos partidistes de tots els colors, ella va mantenir que l'èxit del feixisme va ser per abanderar una sola bandera, mentre a Catalunya i també a l'Espanya republicana, les banderes i colors era tan coloristes com un arc de Sant Martí. Ella, els expressava "massa banderes i molts a manar", oblidant del tot, si més no, de Catalunya.

Catalunya només te una bandera "la Senyera" per sobre de les altres , Catalunya es lo més important i les conseqüències de no ser així, va ser un altre "11 de Setembre", es repeteix en les nostres vides, com en diverses èpoques de la nostra història, sempre sortim derrotats perquè mai és l'objectiu principal "Catalunya", sempre s'anteposa el partidisme i el poder.

Ara Catalunya serà traïda un cop més per enarborar les banderes el poder i l'ambició dels polítics, als ciutadans que ens manifestem clarament enviant un clar missatge a tots ells, el principal objectiu és la Independència de Catalunya, ens donen com a resposta, que la varietat d'acords i plantejaments de la política "s'estan negociant", els ciutadans no negociem exigim la Independència de Catalunya, esperem veure als polítics al balcó de la Generalitat amb una sola bandera, proclamant la república de Catalunya lliure i independent, només això esperem.
Badalona 17 de desembre de 2012
ricard


ricard

1 comentari:

  1. Ricart, me'n recordo molt de la teva mare, tot i els anys que no vaig poder veure-la. Us dono la raó pel que fa l'esquerra, la veiem sempre sense unió,i és veritat però a la dreta li va passar i li passa igual. Nosaltres no però la dreta voten tots junts encara que sigui al "pato donalt"
    Quant a L'estelada és la bandera independentista catalana creada per Vicenç Albert Ballester (1872-1938) l'any 1918 inspirant-se en la bandera que utilitzaven els independentistes cubans durant el seu procés d'alliberament nacional. L'estel blanc simbolitza la llibertat i es dibuixa damunt d'un fons blau que representa el cel. La forma de triangle simbolitza la divinitat o l'estabilitat.

    Durant la dècada dels anys 20 del segle XX es va anar difonent a través de publicacions i ambients independentistes. És destacable l'adopció de la bandera estelada per part del primer partit independentista anomenat Estat Català i fundat per Francesc Macià l'any 1922. També cal esmentar que en el tercer article de la Constitució de l'Havana (1928) ja es definia l'estelada com la bandera de la futura República Catalana independent.

    L'any 1931 la bandera independentista va ser present durant la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià i també es va penjar en diversos ajuntaments durant els fets del 6 d'Octubre de 1934.

    Durant la dictadura franquista, el seu us va desaparèixer pràcticament del tot a causa de la repressió ultraespanyolista del règim.

    El 1969, es va crear el PSAN, un partit independentista i socialista que, per reafirmar el seu posicionament d'esquerres, crea una estelada pròpia amb el triangle blanc i l'estel vermell. Al cap d'un temps, es va canviar el triangle blanc pel de color groc que avui encara perdura.

    En l'actualitat, tant l'estelada blava com la groga es fan servir indistintament, arribant al punt que molta gent desconeix la diferència en l'origen i, fins i tot, en el significat d'esquerres que es va voler donar inicialment a l'estelada groga.

    L'any 2008 es va celebrar el centenari de l'estelada blava i el quarantè aniversari de l'estelada groga. Durant l'any del centenari es van coronar cent cims amb l'estelada i a l'Onze de Setembre, 138 municipis la van homenatjar penjant-la en el balcó dels seus ajuntaments.

    Avui en dia el seu ús s'ha estès molt i és fàcil veure una estelada pels carrers en forma de mural o de bandera penjada en un balcó. També és fàcil veure estelades en manifestacions i concerts de tot tipus. Així doncs, la bandera independentista catalana gaudeix d'un bon estat de salut i el més provable és que d'aquí uns anys la vegem acompanyant la proclamació del futur Estat Català.
    Si aconseguim el que volem tindrem la senyera, només la senyera.

    una abraçada

    ResponElimina